Uddrag - Design din have

Bogens skemaer

Bogen indeholder nogle skemaer, som er praktiske i planlægningsprocessen. Du får klarhed over dine ønsker, havens funktioner og får værktøjer til at prioritere dem. Download skemaerne her, hvis du vil undgå at skrive i bogen.


Ønskeliste

Tjekliste

Forord


Det er efterhånden næsten 10 år siden, vores bestseller ”Design din have” udkom første gang og hurtigt blev udsolgt. Mange mennesker har lige siden spurgt efter den og efterlyst et genoptryk. Vi er glade for nu at kunne præsentere en helt ny 2. udgave.

Da bogen udkom i 2008, blev den flot modtaget af både læsere og anmeldere og røg direkte ind på boghandlernes topti-liste. Det var vi meget beærede over og stolte af!           


Den nye udgave adskiller sig på flere punkter fra den gamle. I årenes løb er der sket meget på havefronten, ligesom vores digitale verden er i rivende udvikling. Alt dette har vi naturligvis taget højde for. Helt nye afsnit er kommet til, og indholdet i flere kapitler er ændret, så det svarer til nutidens trends og muligheder. Også billedsiden er blevet opdateret med over 100 nye fotos, som viser de nyeste tendenser.


På små ti år ændres smag og behag. Ikke kun inden for mode, indretning og arkitektur, også haverne er under forandring. Klimaændringer skal nu også tænkes ind i havens design. Vi får flere deciderede skybrud, men også længere perioder med tørke. Temperaturen er stigende, hvilket giver mulighed for at anvende nye planter, der tidligere ikke kunne trives herhjemme. Digitalt er der også sket meget. I ’gamle dage’ måtte vi have fat i leksika og andre opslagsværker, når vi skulle søge viden – i dag går vi på internettet og googler os frem; og hvor vi før sad og klippede fotos ud og limede dem ind i en scrapbog, har vi i dag Pinterest, det digitale moodboard.         


Det har været sjovt for os at tage fat på bogen igen og tilpasse den til nutiden. Det er dog stadigvæk de grundlæggende principper og metoder, der står tilbage, når ’pynten’ er skrællet af, og én ting har vi ikke ændret på: ”Design din have” er stadigvæk en brugsbog fyldt med informationer og gode råd, som fører læseren ubesværet gennem den proces, det er at designe sin have.


Det er vores ønske, at bogen afmystificerer begrebet havedesign og gør havedrømmene tilgængelige og realiserbare for både nye, uerfarne haveejere og for dem,der ønsker at omlægge den gamle have.   


Vi ønsker alle rigtig god fornøjelse med bogen! 

Birgitte Busch & Nina Ewald