Design med græsser

Design med græsser
Mere natur i haver og anlæg

Græsser er vigtige medspillere i design af haver med fokus på mere natur. De er en af tidens allervigtigste havetrends og blivende nyfortolkning af både private haver, parker og anlæg. Natur og klima er nogle af tidens helt store udfordringer. Bogen beskriver, hvorledes vi kan hjælpe insektlivet, bl.a. de bestøvende insekter, og give biodiversiteten en håndsrækning.  Samtidig er de fantastiske medspillere i havens design – de er markante og smukke hele året rundt. Græsser kan noget, som andre planter har svært ved at hamle op med. Planterne er beskrevet med navne og bogen fyldt med inspirerende og fortællende fotos.
Første del giver en grundig gennemgang af græsser i alle afskygninger – deres anvendelse i havedesign – forskellige slags beplantninger – pasning og vækstvilkår – græsser på forskellige årstider. Endvidere er der afsnit om græsser i højbede, plantekasser og krukker – på husvægge og tage – og meget mere.
Anden del tager læserne med til både private haver og store anlæg i ind- og udland. Nogle er kendte ’turistmagneter’, som f.eks. High Line i New York, mens andre er ukendte for de fleste. Stederne er vidt forskellige og fyldt med ideer og inspiration, som også kan bruges i ens egen have.
Sidste del rummer en planteoversigt med beskrivelser og fotos af 126 græsarter og -sorter og 36 stauder, der er velegnede til at plante sammen med græsserne. Til sidst er der adresser, nyttige links og litteratur.

Af Nina Ewald og Poul Petersen. Ca. 300 sider, mere end 400 fotos.

1. udgave. 1. oplag. Forlaget NICE 2021


349,95 kr.